VALACHY DUATLON: Tip po závodě - Grilování a filetování mečouna
6. 5. 2014 - Příjemnou příležitost spojit sport s gurmánským zážitkem nabídne nejen hotel Galik přímo v místě závodu, ale také blízký hotel Horal, který na sobotu 10. května chystá zahájení grilovací sezóny spojené s filetováním a grilováním mečouna. Pro děti i dospělé bude jistě atraktivní vidět tuto neobvyklou rybu na vlastní oči a ochutnat ji. Ukázky filetování v podání odborníků se konají v 11 a 13:30 hodin. Připravené filety si také můžete koupit s sebou a upravit si je až doma ve své kuchyni.
Během dne budou na Horalu zpracováni hned dva mečouni, každý o váze zhruba 30 kilogramů. Filetování přímo před zraky hostů provede odborník společnosti Makro Kamil Kneslík s komentářem moderátora Milana Nepustila.
Nenechejte si ujít tuto jedinečnou kuchařskou ukázku, která nebývá často k vidění.
Speciality z filetovaných mečounů pro vás připraví šéfkuchař hotelu Horal Jaroslav Orság. Ryby jsou jeho specialitou a nejoblíbenější "surovinou", máte se tedy na co těšit.
Program dne:
- 11:00 Filetování mečouna I.
- 12:00 - 17:00 Grilované speciality z mečouna
- 13:30 Filetování mečouna II.
Nabídka dne:
Předkrmy:
- Uzený mečoun na kedlubnovém carpacciu
- Tatarák z mečouna s kozím sýrem
Hlavní jidla:
- Filet z mečouna na hráškovo - mátovém pyré s citronovou redukcí
- Filet z mečouna s rebarborovým máslem a salátem z řepíkatého celeru
- Filet z mečouna na chřestovém ragú s pečenou bagetou
- Filet z mečouna s jemnou koprovou omáčkou a gratinovanými brambory s brynzou
Zájemcům nabídneme také prodej čerstvých chlazených filetů s sebou, na cestu zabalíme. Cena 200 gramů - 150 Kč.